Bladerdeeghapjes gekruid gehakt

Omschrijving

| aperitiefhapje met bladerdeeg en vlees

| ongeveer 15 min

| recepten tante Fanny

Ingrediënten

  • een rol bladerdeeg (ong 270 gr)
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 1/2 tl curriepoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • zeezout grof

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C boven-/ onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  2. Snij het deeg in ca. 28 vierkantjes.
  3. Meng het gehakt met alle kruiden door elkaar en verdeel het gehakt over de stukjes bladerdeeg en vouw ze dicht.
  4. Druk met een vork de lengte van het deeg dicht en laat de zijkanten open.
  5. Smeer de hapjes in met eigeel en bestrooi ze met zeezout en peper.
  6. Bak de bladerdeeghapjes in ca. 15 minuten af in het midden van de oven.

Tip: serveer ze met mosterd of een mosterdsaus van 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel crème fraîche.