Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ bladerdeeg/ vlees
| ongeveer 10 a 15 min
| Recept van tante Fanny.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- een rol bladerdeeg (ong 270 gr)
- 300 g gemengd gehakt
- 1/2 tl cayenne peper
- 1/2 tl curriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- zout en peper
- zeezout grof
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C boven-/ onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
- Snij het deeg in ca. 28 vierkantjes.
- Meng het gehakt met alle kruiden door elkaar en verdeel het gehakt over de stukjes bladerdeeg en vouw ze dicht.
- Druk met een vork de lengte van het deeg dicht en laat de zijkanten open.
- Smeer de hapjes in met eigeel en bestrooi ze met zeezout en peper.
- Bak de bladerdeeghapjes in ca. 15 minuten af in het midden van de oven.
- Tip: serveer ze met mosterd of een mosterdsaus van 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel crème fraîche.