Bessen-schuimdessert met blauwe bessen
Omschrijving
| Desserts/ met blauwe bessen/ 4 pers
| 20 min + 2 u oventijd en 1 u afkoelen
| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- 100 gr fijne suiker
- 90 gr poedersuiker (+1 el extra)
- 100 gr blauwe bessen
- 1 z vanillesuiker
- 200 gr mascarpone
- evt. 4 eetbare bloemetjes om te garneren
Bereiding
Voorbereiding
- verwarm de oven voor op 100 °C
- Klop met een mixer de eiwitten met een suf zou in een schone en vetvrije kom.
- Voeg geleidelijk de suiker toe tot het eiwit stijf is
- Spatel 90 gr poedersuiker erdoor.
- Schep met een lepel ± 8 hoopjes eiwit schuim p de bakplaat en zet ± 2 uur in de oven tot de meringues droog zijn.
- Laat daarna afkoelen in de oven
Bereiding zelf
- Pureer de helft van de bessen met de vanillesuiker en overige poedersuiker.
- Klop dit met een garde door de mascarpone tot een egale room.
- Verkruimel 1 meringue op de bodem van elk glaasje.
- Verdel de helft van de mascarpone erover.
- Verdeel de rest van de bessen erover en vervolg met de rest van de mascarpone.
- Eindig met grof verkruimelde meringue en de rest van de bessen.
- Garneer eventueel met een bloemetje
Voedingswaarde
Energie: 305 Kcal | Vetten: 24 gr waarvan verz. vetzuren: 15 gr |
Koolhydraten:18 gr |
Eiwitten: 5 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 10 mg |