Flensjes bakken

Flensjes zijn eigenlijk simpel weg dunnen pannenkoekjes

Omschrijving

| bakkerij/ gebak/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| nog vanuit mijn kindertijd thuis

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 125 gr bloem
  • 2 el suiker
  • 2 eieren
  • ¼ ltr melk

Bereiding

NB: dit is nog een oud gevonden briefje uit mijn kindertijd
  1. Zeef de bloem en meng ze met de suiker
  2. maak een kuiltje in het midden en breek de eiren hierin
  3. vermeng met wat bloem
  4. de melk er straalsgewijs en al roerend toevoegen
  5. met langzaam met de bloem tot een homogene massa
  6. verhit een koekenpan en smelt een klein beetje boter
  7. Giet een halve pollepep beslag in het pannetje, laat drogen
  8. wanneer het flensje los komt van de bodem, met een spatel draaien en de 2e kant bakken, laten kleuren
  9. herhaal dit tot je beslag op is

Eet smakelijk, ze blijven erg lekker

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email