Basisrecept voor Quiches 2 (zonder bladerdeeg)

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ basisrecept

| ± 40 min

| deels van internet en een deels van mezelf 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 grambloem
  • 100 gramkoude boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels koud water
  • Zout

Bereiding

  1. Snij de boter in kleine blokjes en meng het met de bloem en wat zout.
  2. Kneed even door zodat je een korrelig mengsel krijgt.
  3. Roer vervolgens het ei los met twee eetlepels koud water en voeg dit toe aan het bloemmengsel.
  4. Kneed het deeg tot je een mooi soepel samenhangende bal deeg hebt, eventueel wat water toevoegen.
  5. Pak het deeg in plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  6. Zet alvast de oven aan op 180 graden en vet je quichevorm in met wat boter.
  7. Na een half uurtje pak je het deeg uit de koelkast.
  8. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit tot een dunne plak.
  9. Leg de quichevorm op de plak deeg, duw even aan: op deze manier heb je recies de vorm van de bodem.
  10. Snij deze uit en leg hem in de quichevorm.
  11. Vervolgens kun je met het overgebleven deeg de randjes bedekken.
  12. Zorg dat het deeg aan alle kanten goed vastzit en dat er geen open naadjes zijn (even bestrijken met een natte vinger).
  13. Prik de bodem een aantal keer in met een vork, dit voorkomt dat de bodem gaat opbollen door lucht die eronder zit.
  14. Leg vervolgens een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem en stort hierop je vulling voor het blind te bakken.
  15. Zet de vorm 15 minuten in de oven, haal dan de vulling en het bakpapier weg en zet de vorm nog vijf minuten terug.
  16. Je quichedeeg is nu klaar om gevuld en afgebakken te worden!

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email