Basisrecept voor Quiches 1 (op basis van bladerdeeg)

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ basisrecept

| ± 40min

| deels van internet en een deels van mezelf 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 2 el paneermeel
  • quichevorm 23 cm
  • 1 el boter

Bereiding

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden C. Hete lucht oven op 190 graden C.
  3. Rol het deeg uit tot een lap 2 cm groter dan de quiche vorm 25 cm.
  4. Vorm invetten en paneermeel over de bodem strooien en dan bekleden met het deeg.
  5. Prik er met een vork een paar gaatjes in en strooi paneermeel over het deeg.
  6. Vul de quiche met: (zie recepten).
  7. Bak hem in het midden van de oven in ca. 30 – 40 min. naar gelang de vulling.
  8. Controleer met een breipen of de binnenkant gestold is, zo niet laat hem ca. 10 – 15 min. langer in de oven staan.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email