Basisrecept voor Quiches 1 (op basis van bladerdeeg)
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ basisrecept
| ± 40min
| deels van internet en een deels van mezelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries
- 2 el paneermeel
- quichevorm 23 cm
- 1 el boter
Bereiding
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 225 graden C. Hete lucht oven op 190 graden C.
- Rol het deeg uit tot een lap 2 cm groter dan de quiche vorm 25 cm.
- Vorm invetten en paneermeel over de bodem strooien en dan bekleden met het deeg.
- Prik er met een vork een paar gaatjes in en strooi paneermeel over het deeg.
- Vul de quiche met: (zie recepten).
- Bak hem in het midden van de oven in ca. 30 – 40 min. naar gelang de vulling.
- Controleer met een breipen of de binnenkant gestold is, zo niet laat hem ca. 10 – 15 min. langer in de oven staan.