Basisrecept Meringue
Omschrijving
| Dessert/ meringue/ gebak/ ± 8 stuks
| 15 min voorbereiding – 2 u wachten – 8 u oven
| Allerhande; december 2018
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 citroen
- 5 middelgrote eieren
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 150 gr poedersuiker
- 1 el maïzena
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 90 ºC.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn.
- Splits de eieren, zorg dat er geen spoortje eigeel in het eiwit terechtkomt (de eidooiers worden niet gebruikt).
- Doe het eiwit in de vetvrije kom.
- Voeg 1 el citroensap (per 8 stuks), het citroenrasp en de kristalsuiker toe.
- Klop het eiwit met de mixer tot je een stevig en glanzend eiwitschuim hebt.
- Zeef de poedersuiker en de maïzena boven het schuim en spatel door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schep met behulp van 2 eetlepels bergjes eiwitschuim op de bakplaat met een doorsnede van ± 8 cm.
- Bak de meringues 4 uur in het midden van de oven.
- Ze moeten zo wit mogelijk blijven.
- Zet de oven uit en laat ze in ± 2 uur afkoelen in de oven met de ovendeur een stukje open.
Voedingswaarde
Energie: 165 Kcal | Vetten: — gr | Koolhydraten: 39 gr waarvan suikers: 325,9 gr |
Eiwitten: 2 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 40 mg |