Basis heerlijke tomatensaus

Omschrijving

| Sausen/ voor ongeveer 8 pers

| 50 min

| Allerhande, augustus 2016

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1,5 kg rijpe (tros)tomaten
  • 250 gr winterpeen (geschild)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gr blaadjes van de platte peterselie (ik gebruikte de gewone fijne peterselie)
  • 15 a 20 gr blaadjes van verse basilicum
  • olijfolie extra vièrge
  • staafmixer en een zeef

Bereiding

  1. Was en snij de tomaten in grove stukken
  2. Schil en snij de winterpeen in stukjes (kleinere stukjes omdat deze iets langere tijd nodig hebben om gaar te worden)
  3. Snij de bleekselderij in boogjes/ stukjes
  4. Snipper de uit en de knoflook fijn
  5. Breng alle gesneden groenten samen in een grote pan en zet op een laag vuur en breng het langzaam aan de kook.
  6. Indien het kookmengsel te dik wordt kan er een kopje water toegevoegd worden (niet te veel!). Stoof het geheel gedurende 40 min en roer of schep regelmatig om
  7. Pureer de groenten met een staafmixer en vervolgens druk je het mengsel met een lepel door een zeef
  8. Breng je gezeefde tomatensaus op smaak met een scheutje olijfolie, peper en (eventueel) zout.
  9. NB: ikzelf heb er nog een (gr) blikje tomatenpuree bijgedaan.
Tip:

Je kunt de saus, eventueel in porties, invriezen. In de vriezer is de saus max 3 maanden houdbaar

Voedingswaarde
Energie: 75 Kcal Vetten: waarvan verz. vetzuren: 3 gr Koolhydraten: 42 gr
Eiwitten: 2 gr Vezels: 2 gr Natrium: 10 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email