Basis tomatensaus

Dit is een eenvoudige basis recept voor zelfgemaakt tomatensaus. Dit recept heb ik gevonden in een Allerhande en meteen succesvol uitgeprobeerd.
Hoop dat de volgers van mijn website hier net zoveel plezier aan beleven. Deze saus is voor vele doeleinden te gebruiken, zoals; op pizzabodems, in spaghettisaus, bij kip gerechten…

Omschrijving

sausen | voor ong 8 pers

tijd | 50 min

bron | Allerhande, augustus 2016

Ingrediënten

  • 1,5 kg rijpe (tros)tomaten
  • 250 gr winterpeen (geschild)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gr blaadjes van de platte peterselie (ik gebruikte de gewone fijne peterselie)
  • 15 a 20 gr blaadjes van verse basilicum
  • olijfolie extra vièrge
  • staafmixer en een zeef

Bereiding

  1. Was en snij de tomaten in grove stukken
  2. Schil en snij de winterpeen in stukjes (kleinere stukjes omdat deze iets langere tijd nodig hebben om gaar te worden)
  3. Snij de bleekselderij in boogjes/ stukjes
  4. Snipper de uit en de knoflook fijn
  5. Breng alle gesneden groenten samen in een grote pan en zet op een laag vuur en breng het langzaam aan de kook.
  6. Indien het kookmengsel te dik wordt kan er een kopje water toegevoegd worden (niet te veel!). Stoof het geheel gedurende 40 min en roer of schep regelmatig om
  7. Pureer de groenten met een staafmixer en vervolgens druk je het mengsel met een lepel door een zeef
  8. Breng je gezeefde tomatensaus op smaak met een scheutje olijfolie, peper en (eventueel) zout.
  9. NB: ikzelf heb er nog een (gr) blikje tomatenpuree bijgedaan.

Tip:

Je kunt de saus, eventueel in porties, invriezen. In de vriezer is de saus max 3 maanden houdbaar

Voedingswaarde (per persoon):

Kcal: 75
Eiwitten: 2 gr
Vetten (waarvan onverz. vetzuren): 3 gr
Koolhydraten: 9 gr
Natrium: 20 mg
Vezels: 2 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten