Bananentaart

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 6 a 8 pers

| 50 min + 1.35 uur in de koelkast

| Libelle, jaargang en nr ?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 gr droge koekjes (type Digestieve)
  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 400 gr gecondenseerde melk, blik
  • 3 bananen
  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el chocoladeschilfers
  • Springvorm van Ø 24 cm

Bereiding

  1. Doe de koekjes en de helft van de boter in de blender. Mix fijn. Verdeel ze over de taartbodem en tegen de randen.
  2. Duw goed aan. Zet 10 min in de koelkast
  3. Smelt de rest van de boter en suiker op een zacht vuur, blijf goed roeren.
  4. Giet, als de suiker volledig gesmolten is, de gecondenseerde melk erbij en breng aan de kook. Laat al roerend 30 min zachtjes koken tot je een mooi dikke karamel krijgt.
  5. Laat ± 10 min afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taartbodem.
  6. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Pel de bananen en snij in dunne plakjes.
  8. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  9. Haal de taart uit de vorm, schik er ¾ van de bananenplakjes op.
  10. Bestrijk rijkelijk met slagroom.
  11. Werk af met banaan en chocoladeschilfers.
  12. Laat 15 min in de koelkast opstijven alvorens aan te snijden.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email