Bananentaart

Omschrijving

Bakkerij | bananentaart | 6-8 personen
Bereidingstijd: 50 min + 1.35 uur in de koelkast
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingredienten

  • 250 gr droge koekjes (type Digestive)
  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 400 gr gecondenseerde melk, blik
  • 3 bananen
  • 200 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 2 el chocoladeschilfers
  • Springvorm van Ø 24 cm

Bereiding:

  1. Doe de koekjes en de helft van de boter in de blender. Mix fijn. Verdeel ze over de taartbodem en tegen de randen.
  2. Duw goed aan. Zet 10 min in de koelkast
  3. Smlet de rest van de boter en suiker op een zacht vuur, blijf goed roeren.
  4. Giet, als de suiker volledig gesmolten is, de gecondenseerde melk erbij en breng aan de kook. Laat al roerend 30 min zachtjes koken tot je een mooi dikke karamel krijgt.
  5. Laat ± 10 min afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de taartbodem.
  6. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Pel de bananen en snij in dunne plakjes.
  8. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
  9. Haal de taart uit de vorm, schik er ¾ van de bananenplakjes op.
  10. Bestrijk rijkelijk met slagroom.
  11. Werk af met banaan en chcoladeschilfers.
  12. Laat 15 min in de koelkast opstijven alvorens aan te snijden.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten