Bananenbrood

Je ziet ze overal, het is blijkbaar een nieuwe hype. Verschillende recepten bekeken en vergeleken. Uiteindelijk heb ik mijn eigen verhoudingen gemaakt met een verbluffend resultaat. Aan de gezellige bakker de keuze... Succes.

Omschrijving

| Broden/ gebak/ 10 a 12 porties

| 15 min voorbereiding, 50 min bakken

| Na zoeken en vergelijken met vele recepten, uiteindelijk mijn eigen creatie hier gemaakt.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 130 gr speltmeel
  • 130 gr volkoren meel
  • 2 thl bakpoeder
  • 1 thl baking soda
  • 125 g zachte roomboter
  • 140 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 thl vanille extract
  • 3 grote dadels (ontpit en ontveld)
  • 80 cc melk
  • 50 gr donkere chocoladeparels
  • 50 gr gemengde notenmix
  • 3 eieren
  • mespuntje zout
  • 1 thl kaneel
  • 3 rijpe bananen
  • 1 extra banaan voor de bovenkant

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C
  2. Bakblik (cakevorm of broodvorm) invetten en bekleden met bakpapier
  3. Zeef en meng meel, bakpoeder, baking soda, zout, kaneel, in een grote kom
  4. Zachte boter met de suiker romig kloppen in de keukenmachine
  5. Voeg 1 voor 1 de eieren toe
  6. Voeg de melk en het vanille extract toe
  7. Prak de bananen fijn met een vork of in de blender
  8. Voeg hier de ontpitte en ontvelde dadels (eventueel geweekt) toe en mix fijn
  9. Voeg de chocoladeparels en de gemengde grof fijngehakte noten toe
  10. Voeg tenslotte de fijne banaan dadel mengsel toe
  11. Giet alles in je bakvorm en bak je bananenbrood ongeveer 60 min in de voorverwarmde oven.
  12. Controleer met een sate-prikker of je brood gaar is, komt deze er droog uit, is hij goed, zo niet laat hem nog 10 min langer in de oven en controleer opnieuw
  13. Haal uit de oven en laat hem nog ongeveer 10 a 15 min in de bakvorm afkoelen. Haal uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen vóór je deze gaat aansnijden.

Eet smakelijk en genieten…

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email