Bananenbrood met tropische fruitsalade

Omschrijving

broodbeleging | brunch, lunch | 4 pers

tijd | 20 min + 75 bakken

bron | infokaart Lidl, september 2016

Ingrediënten

  • 5 bananen
  • 225 g bloem
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 ei
  • Zout
  • 125 ml yoghurt
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 4 el honing
  • 1 mango
  • 3 dikke plakken ananas
  • 1 appel
  • Bakpapier
  • Rechthoekige cakevorm, inhoud 2 liter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Vet een cakevorm in en knip een stuk bakpapier af. Vouw deze in de vorm.
  3. Schil de bananen, meng suiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.
  4. Prak 3 bananen in een tweede kom.
  5. Voeg hieraan het ei, de yoghurt, de olie en de honing en zout toe.
  6. Meng goed door. Spatel het bloemmengsel hier vervolgens doorheen en meng het tot een geheel.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm. Halveer de vierde banaan in de lengte en leg ze schuin in het beslag.
  8. Bak 1 uur en een kwartier in de oven.
  9. Neem de cake uit de oven en laat afkoelen op een rek.
  10. Neem de cake na 10 minuten uit het cakeblik.
  11. Schil de mango en snij het vruchtvlees in repen.
  12. Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij de vrucht in stukjes.
  13. Snij de appel in parten, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
  14. Snij de laatste banaan in stukjes. Meng al het fruit tot een salade.
  15. Serveer dikke plakken bananenbrood samen met het fruit.

Tip: je kan de fruitsalade uiteraard aanpassen naar fruitsoorten van het seizoen en/of naar eigen smaak