Bananenbrood met tropische fruitsalade
Omschrijving
| Brunch, lunch/ 4 pers
| 20 min + 75 min bakken
| infokaart Lidl, september 2016
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 bananen
- 225 g bloem
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ zakje bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 ei
- Zout
- 125 ml yoghurt
- 60 ml zonnebloemolie
- 4 el honing
- 1 mango
- 3 dikke plakken ananas
- 1 appel
- Bakpapier
- Rechthoekige cakevorm, inhoud 2 liter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een cakevorm in en knip een stuk bakpapier af. Vouw deze in de vorm.
- Schil de bananen, meng suiker, vanillesuiker, bloem, bakpoeder en kaneel in een kom.
- Prak 3 bananen in een tweede kom.
- Voeg hieraan het ei, de yoghurt, de olie en de honing en zout toe.
- Meng goed door. Spatel het bloemmengsel hier vervolgens doorheen en meng het tot een geheel.
- Giet het mengsel in de cakevorm. Halveer de vierde banaan in de lengte en leg ze schuin in het beslag.
- Bak 1 uur en een kwartier in de oven.
- Neem de cake uit de oven en laat afkoelen op een rek.
- Neem de cake na 10 minuten uit het cakeblik.
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in repen.
- Schil de ananas, snij de harde kern weg en snij de vrucht in stukjes.
- Snij de appel in parten, verwijder het klokhuis en snij in stukken.
- Snij de laatste banaan in stukjes. Meng al het fruit tot een salade.
- Serveer dikke plakken bananenbrood samen met het fruit.
TIP: je kan de fruitsalade uiteraard aanpassen naar fruitsoorten van het seizoen en/of naar eigen smaak