Avocado-koriander hummus

een mooie en lekker variatie op de basis hummus

Omschrijving

| Sausen/ hummus/ 6 porties

| ± 5 min

| gevonden op internet

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe avocado
  • 425 gr kikkererwten gespoeld en uitgelekt
  • 80 gr (kleine bosje) gehakte verse koriander
  • 120 ml avocado-olie of olijfolie
  • 1 jalapeño gezaaid (als je dat te scherp vindt kan je het ook vervangen door beetje cayenepeper)
  • 4 thl tahinisaus
  • 1 el vers citroensap
  • 1 thl grof zout

Bereiding

  1. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden.
  2. Verwijder de pit uit de avocado en gooi weg.
  3. Haal de avocado van de schil en doe het vruchtvlees in een kom van een keukenmachine/ blender.
  4. Voeg de kikkererwten, koriander, olijfolie, jalapeño, tahini, citroensap en zout toe aan de kom de blender.
  5. Verwerk de ingrediënten ±  10-15 seconden tot het mengsel glad is.
  6. Verwijder het deksel en pas indien nodig aan met kruiden
  7. Koel tot 3 dagen, of serveer direct als onderdeel van een sandwich of wrap.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email