Avocado-koriander hummus
een mooie en lekker variatie op de basis hummusOmschrijving
| Sausen/ hummus/ 6 porties
| ± 5 min
| gevonden op internet
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 grote rijpe avocado
- 425 gr kikkererwten gespoeld en uitgelekt
- 80 gr (kleine bosje) gehakte verse koriander
- 120 ml avocado-olie of olijfolie
- 1 jalapeño gezaaid (als je dat te scherp vindt kan je het ook vervangen door beetje cayenepeper)
- 4 thl tahinisaus
- 1 el vers citroensap
- 1 thl grof zout
Bereiding
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden.
- Verwijder de pit uit de avocado en gooi weg.
- Haal de avocado van de schil en doe het vruchtvlees in een kom van een keukenmachine/ blender.
- Voeg de kikkererwten, koriander, olijfolie, jalapeño, tahini, citroensap en zout toe aan de kom de blender.
- Verwerk de ingrediënten ± 10-15 seconden tot het mengsel glad is.
- Verwijder het deksel en pas indien nodig aan met kruiden
- Koel tot 3 dagen, of serveer direct als onderdeel van een sandwich of wrap.