Omschrijving
| heerlijk romige soep/ 4 pers
| 35 min
| 2020.04 – Boodschappen/ Plus magazine: De Lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr witte asperges
- 3 el boter
- 1 gesnipperd uitje
- 1 aardappel, in blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 125 ml room
- 1 gerookte makreel
- 2 lente/ bosuitjes in ringen gesneden
- 1 stokbrood
Bereiding
- Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden
- Snijd de asperges in stukjes van ± 5 cm
- Smelt de boter in geen grote pan op een lage stand.
- Bak hierin de asperges en ui ± 8 min
- Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook ± 15 min tot de asperges en aardappel gaar zijn.
- Pureer en zeef de soep
- Houd 4 el room achter, voeg de rest van der room toe aan de soep en roer goed door
- Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 el room in elke kom
- Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep
- Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood
Voedingswaarde
Energie: 425 Kcal | Vetten: 21 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 44 gr |
Eiwitten: 12 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: 1,8 mg |