Aspergesoep met makreel

Omschrijving

| heerlijk romige soep, 4 pers

| 35 min

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.

Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 3 el boter
  • 1 gesnipperd uitje
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 ml room
  • 1 gerookte makreel
  • 2 lente/ bosuitjes in ringen gesneden
  • 1 stokbroof

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden
  2. Snijd de asperges in stukjes van ± 5 cm
  3. Smelt de boter in geen grote pan op een lage stand.
  4. Bak hierin de asperges en ui ± 8 min
  5. Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook ± 15 min tot de asperges en aardappel gaar zijn.
  6. Pureer en zeef de soep
  7. Houd 4 el room achter, voeg de rest van der room toe aan de soep en roer goed door
  8. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 el room in elke kom
  9. Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep
  10. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood

Voedingswaarde

Energie: 425 Kcal Vetten: 21 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 44 gr
Eiwitten: 12 gr Vezels: 4 gr Natrium: 1,8 g