Aspergeslaatje, gerookte zalm

Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje

Omschrijving:

Voorgerecht | koud | vis | 4 personen
Bereidingstijd: 35 min
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten:

  • 5 sneetjes gerookte zalm
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 krop multicolorsla
  • 1 eetl. boter
  • 4 eieren
  • 1 koffiel. vloeibare honing
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. rodewijnazijn
  • zwarte peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Snij ze in stukjes van 4 cm en kook 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Kook de diepgevroren erwten 3 min. in lichtgezouten water.
  5. Giet af en spoel ze even onder koud water.
  6. Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.
  7. Meng de extra vièrge olijfolie met de rodewijn azijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout.
  8. Giet de vinaigrette over de sla.
  9. Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water.
  10. Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
  11. Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.
  12. Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.
  13. Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.
  14. Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.

Drankadvies:

  • Bier: Hoegaarden, Witbier
  • Wijn: Nobilo ‘Regional Collection’, Sauvignon Blanc, Marlborough – Nieuw-Zeeland

Voedingswaarde:

  • Energie: 323 kcal
  • Eiwitten: 17.1 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 7.4 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten