Aspergeslaatje met gerookte zalm en zachtgekookt eitje
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| 35 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 sneetjes gerookte zalm
- 100 g erwten (diepvries)
- 1 bussel witte asperges
- 1 krop multicolorsla
- 1 el. boter
- 4 eieren
- 1 klp. vloeibare honing
- 3 el. olijfolie extra vièrge
- 2 el. olijfolie
- 1 el. rodewijnazijn
- zwarte peper & zout
Bereiding
- Snij de sneetjes gerookte zalm in brede repen.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Snij ze in stukjes van 4 cm en kook 5 à 6 min. in licht gezouten water. Giet af.
- Kook de diepgevroren erwten 3 min. in licht gezouten water.
- Giet af en spoel ze even onder koud water.
- Verhit de olijfolie en de boter in een (grill)pan en bak de asperges goudbruin.
- Meng de extra vièrge olijfolie met de rodewijn azijn en de honing, en kruid met zwarte peper en zout.
- Giet de vinaigrette over de sla.
- Kook de eieren 4,5 min. zacht in kokend water.
- Spoel ze even onder koud water (zo stopt het kookproces meteen).
- Leg intussen in elk bord wat salade en verdeel er de asperges, de erwten en de zalmrepen over.
- Pel voorzichtig de eieren en leg ze op de salade. Snij ze net voor het serveren open.
- Lekker als lichte lunch met wat stokbrood.
- Vegetarische variant: vervang de zalmreepjes door bv. parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn: | Nobilo ‘Regional Collection’, Sauvignon Blanc, Marlborough – Nieuw-Zeeland |
Bier: | Hoegaarden, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 323 Kcal | Eiwitten: 17.1 gr | Vetten: 25 gr | Koolhydraten: 7.4 gr |