Asperges met bloemkool

Een heerlijk (bij)gerecht voor op een feestelijke tafel, bv Pasen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 15 min voorbereiding/ 40 min oven

| 2020.04 – Boodschappen/plus magazine: De Lentekeuken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 30 gr pijnboompitten
  • ½ bloemkool, in roosjes
  • 8 sjalotten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn (of witte wijnazijn)
  • 1 kg witte asperges
  • 100 gr zure room
  • bakplaat en bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  3. Houd 2 bloemkoolroosjes apart
  4. Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
  5. Rooster ± 40 min in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn.
  6. Schep halverwege de baktijd alles om
  7. Pel de sjalotten.
  8. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. kook de asperges in ± 15 min gaar
  9. Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus.
  10. Lepel de saus in het midden van elke bord en leg de asperges erop.
  11. Snij de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges.
  12. Garneer met de pijnboompitten
Voedingswaarde
Energie: 250 Kcal Vetten: 18 gr
waarvan verz. vetzuren: 5 gr
Koolhydraten: 14 gr
Eiwitten: 7 gr Vezels: 6 gr Natrium: 10 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email