Asperges met bloemkool
Een heerlijk (bij)gerecht voor op een feestelijke tafel, bv PasenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 15 min voorbereiding/ 40 min oven
| 2020.04 – Boodschappen/plus magazine: De Lentekeuken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 30 gr pijnboompitten
- ½ bloemkool, in roosjes
- 8 sjalotten
- 3 el olijfolie
- 2 el witte balsamicoazijn (of witte wijnazijn)
- 1 kg witte asperges
- 100 gr zure room
- bakplaat en bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Houd 2 bloemkoolroosjes apart
- Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
- Rooster ± 40 min in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn.
- Schep halverwege de baktijd alles om
- Pel de sjalotten.
- Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. kook de asperges in ± 15 min gaar
- Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus.
- Lepel de saus in het midden van elke bord en leg de asperges erop.
- Snij de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges.
- Garneer met de pijnboompitten
Voedingswaarde
Energie: 250 Kcal | Vetten: 18 gr waarvan verz. vetzuren: 5 gr |
Koolhydraten: 14 gr |
Eiwitten: 7 gr | Vezels: 6 gr | Natrium: 10 mg |