Aspergequiche met zalm
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 a 6 pers
| ± 30 minuten + 45 min in de oven
| 2019.04.10 – Colruyt inspiratiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g gerookte zalmsnippers
- 500 g witte asperges
- 200 g groene-aspergepunten
- 1 bosje waterkers
- 1.5 dl room
- 50 g Parmezaan (blok)
- 5 eieren
- 1 rol kruimeldeeg
- 13 g zalm (blik)
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding
- Laat de zilverzalm uitlekken en maak los met een vork.
- Pluk de blaadjes van de waterkers.
- Rasp de Parmezaan.
- Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en de groene-aspergepunten.
- Schil de witte asperges van de top naar de voet.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Kook de witte asperges 10 min. in licht gezouten water.
- Voeg na 7 min. de groene asperges toe. Giet voorzichtig af.
- Klop intussen de eieren los in de room. Kruid met zwarte peper en zout.
- Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm.
- Verdeel er de zalmreepjes en de zilverzalm over en voeg de witte en de groene asperges toe.
- Bestrooi met de geraspte Parmezaan en overgiet met het eiermengsel.
- Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
- Werk af met de waterkers.