Aspergequiche met zalm

Omschrijving

| aperitief met alcohol

| 30 minuten + 45 min in de oven

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalmsnippers
  • 500 g witte asperges
  • 200 g groene-aspergepunten
  • 1 bosje waterkers
  • 1.5 dl room
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 5 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 13 g zalm (blik)
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

  1. Laat de zilverzalm uitlekken en maak los met een vork.
  2. Pluk de blaadjes van de waterkers.
  3. Rasp de parmezaan.
  4. Verwijder het harde uiteinde van de witte asperges en de groene-aspergepunten.
  5. Schil de witte asperges van de top naar de voet.
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. Kook de witte asperges 10 min. in licht gezouten water.
  8. Voeg na 7 min. de groene asperges toe. Giet voorzichtig af.
  9. Klop intussen de eieren los in de room. Kruid met zwarte peper en zout.
  10. Rol het kruimeldeeg met het bakpapier uit in een taartvorm.
  11. Verdeel er de zalmreepjes en de zilverzalm over en voeg de witte en de groene asperges toe.
  12. Bestrooi met de geraspte parmezaan en overgiet met het eiermengsel.
  13. Bak de quiche ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
  14. Haal uit de oven en laat lichtjes afkoelen.
  15. Werk af met de waterkers.