Asperge-omeletrolletjes

Omschrijving

| 4 pers

| 35 minuten

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 12 witte asperges
  • 8 plakjes gerookte kipfilet
  • ½ bosje bieslook

Bereiding

  1. Verhit ½ el olie in een koekenpan en bak van ± een kwart van de eieren een omelet.
  2. Hou apart en herhaal met de rest van het ei tot je 4 omeletten hebt.
  3. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
  4. Kook de asperges in ± 18 min gaar
  5. Leg op elke omelet 2 plakjes kipfilet.
  6. Leg per omelet 3 asperges op driekwart van de omelet, de asperges mogen iets uitsteken
  7. Houd 4 sprieten bieslook apart.
  8. Hak de rest van de bieslook fijn en bestrooi elke omelet ermee.
  9. Vouw de omelet over de onder onderkant van de asperges en rol vervolgens vanaf d zijkant op m een mooi rolletje t krijgen.
  10. Bind met de achtergehouden bieslook per rolletje een spriet eromheen en knoop voorzichtig vast.

Voedingswaarde

Energie: 225 Kcal Vetten: 16 gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 3 gr
Eiwitten: 16 gr Vezels: 1 gr Natrium: 1 gr