Asperge-omeletrolletjes
Omschrijving
| goed voor 4 pers
| ongeveer 35 min
| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 6 eieren, losgeklopt
- 12 witte asperges
- 8 plakjes gerookte kipfilet
- ½ bosje bieslook
Bereiding
- Verhit ½ el olie in een koekenpan en bak van ± een kwart van de eieren een omelet.
- Hou apart en herhaal met de rest van het ei tot je 4 omeletten hebt.
- Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.
- Kook de asperges in ± 18 min gaar
- Leg op elke omelet 2 plakjes kipfilet.
- Leg per omelet 3 asperges op driekwart van de omelet, de asperges mogen iets uitsteken
- Houd 4 sprieten bieslook apart.
- Hak de rest van de bieslook fijn en bestrooi elke omelet ermee.
- Vouw de omelet over de onder onderkant van de asperges en rol vervolgens vanaf d zijkant op m een mooi rolletje t krijgen.
- Bind met de achtergehouden bieslook per rolletje een spriet eromheen en knoop voorzichtig vast.
Voedingswaarde
Energie: 225Kcal | Vetten: 16gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 3 gr |
Eiwitten: 16 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 1 gr |