Artisjokken-kikkererwtendip

Omschrijving

| Sausen/ dip/ 6-8 pers

| ± paar min

| gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten uit een potje, uitgelekt
  • 3 artisjokharten, uit een potje, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr zure room
  • 60 gr yoghurt
  • 2 el tahin (seasmpasta)
  • ½ thl harissa (chilisaus)
  • 1 thl versgeperst citroensap
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • p&z

Bereiding

  1. Hak de kikkererwten en de artisjokharten grof en doe zein een hoge mengbeker.
  2. Pel de knoflook en hak hem fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook kort.
  4. Voeg de knoflook, zure room en yoghurt toe aan de kikkererwten en artisjokharten en pureer alles fijn met een staafmixer
  5. Roer de tahin, harissa, citroensap en de peterselie erdoor.
  6. Breng op smaak met peper en zout

NOOT:

Humus van gedroogde kikkererwten

  1. Week 150 gr gedroogde kikkererwten een nacht in ruim water.
  2. Giet ze af, doe ze samen met 2 l vers water i een pan en breng ze aan de kook
  3. Zet het vuru laag en laat ze ong 2 u sudderen, tot ze gaar zijn en openbarsten
  4. Voeg indien nodig nog wat water toe.
  5. Schep de velletjes van de kikkererwten uit het wateroppervlak. 
  6. Giet de kikkererwten daarna af en gebruik ze verder op dezelfde manier als de kikkererwten uit een potje

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email