Appelroosjes

Omschrijving

gebak

 | bakkerij | 6 roosjes

tijd

 | ong 1 uur

bron

 | facebookfilmpje

Ingrediënten

  • 2 mooie rode appels, halveren, ontdaan van het klokhuis maar laat de schil er aan
  • Sap van een ½ citroen (of limoentje)
  • water (tot de appels net onder water staan)
  • 2 el jam (naar eigen smaak, bv abrikoos)
  • 1 el water
  • 1 bladerdeeg rol (goed en dun uitrollen)
  • Een beetje kaneel voor de smaak

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen tot 200 °C
  2. Appel halveren, ontdoen van klokhuis, niet schillen, snij in dunne schijfjes
  3. Vul een magnetronschaal met appelschijfjes, water en het sap van de citroen (of limoen). Gebruik genoeg water zodat de appelschijfjes onder water staan
  4. Doe ze even in de magnetron voor ong. 3 min. Dit maakt de appelschijfjes zacht en maakt het mogelijk om ze op te rollen.
  5. Doe in een andere kom de jam en 2 el water en roer goed door elkaar
  6. Neem je rol bladerdeeg, strooi wat bloem over je aanrecht en rol de bladerdeeg ruim en dun genoeg open zodat je 6 strips van ong 7,5 cm. Deze stroken zijn gemakkelijk te snijden met een pizzawiel (en anders gewoon met een mes)
  7. Smeer met een lepel dun je jam-water mengsel uit over je strips bladerdeeg
  8. Breng je appelschijfjes langs en tot op de helft je strip
  9. Beleg de hele strip met appelschijfjes. Strooi eventueel wat kaneel erover heen.
  10. Vouw nu de onderste helft van je bladerdeeg omhoog over de appelschijfjes heen
  11. Rol de strips op en plaats ze in een muffin bakvorm
  12. Bak de appels in de oven gedurende 25 min.
  13. Haal ze uit de oven en laat ze nog ongeveer 5 min afkoelen. Dan kan je ze eventueel nog wat bestrooien met suiker over de randjes.