Appelroosjes
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 6 roosjes
| ± 1 uur
| gezien op facebook
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 mooie rode appels, halveren, ontdaan van het klokhuis maar laat de schil er aan
- Sap van een ½ citroen (of limoentje)
- water (tot de appels net onder water staan)
- 2 el jam (naar eigen smaak, bv abrikoos)
- 1 el water
- 1 bladerdeeg rol (goed en dun uitrollen)
- Een beetje kaneel voor de smaak
Bereiding
- Oven voorverwarmen tot 200 °C
- Appel halveren, ontdoen van klokhuis, niet schillen, snij in dunne schijfjes
- Vul een magnetronschaal met appelschijfjes, water en het sap van de citroen (of limoen). Gebruik genoeg water zodat de appelschijfjes onder water staan
- Doe ze even in de magnetron voor ong. 3 min. Dit maakt de appelschijfjes zacht en maakt het mogelijk om ze op te rollen.
- Doe in een andere kom de jam en 2 el water en roer goed door elkaar
- Neem je rol bladerdeeg, strooi wat bloem over je aanrecht en rol de bladerdeeg ruim en dun genoeg open zodat je 6 strips van ong 7,5 cm. Deze stroken zijn gemakkelijk te snijden met een pizzawiel (en anders gewoon met een mes)
- Smeer met een lepel dun je jam-water mengsel uit over je strips bladerdeeg
- Breng je appelschijfjes langs en tot op de helft je strip
- Beleg de hele strip met appelschijfjes. Strooi eventueel wat kaneel erover heen.
- Vouw nu de onderste helft van je bladerdeeg omhoog over de appelschijfjes heen
- Rol de strips op en plaats ze in een muffin bakvorm
- Bak de appels in de oven gedurende 25 min.
- Haal ze uit de oven en laat ze nog ongeveer 5 min afkoelen. Dan kan je ze eventueel nog wat bestrooien met suiker over de randjes.