Een klassieke appelkruimeltaart

Omschrijving

| gebak/ 12 pers

| ± 2 uur

| gevonden op internet en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

deeg

  • 450 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 160 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • (alles samen is ± 750 gr aan deeg)

vulling

  • 800 gram appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel (of naar smaak)
  • beetje paneermeel

Bereiding

Voor het deeg 
  1. Bekleed de bodem van een 26 cm springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Maak de appels schoon en snijd ze in blokjes.
  4. Besprenkel de appelstukjes met het citroensap.
  5. Schud de appelstukjes om met de 30 gram suiker en het kaneel.
  6. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar in een keukenmachine tot kruimels.
  7. Neem ⅔ van de kruimels (= ± 500 gr) en kneed dit even goed door elkaar. Rol eventueel voorzichtig uit met de deegrol tot ± 1 cm dik.
  8. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van de vorm.
  9. Schud een beetje paneermeel op de bodem van de vorm.
Voor de vulling
  1. Verdeel hier de appelstukjes over.
  2. Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelstukjes heen.
  3. Bak de appelkruimeltaart in ± 55 minuten gaar.
Tips;
  1. paneermeel vangt het vocht uit je appels op tijdens het bakken waardoor de bodem beter gebakken wordt
  2. je kan indien je dat wenst nog rozijntjes of… door de appels doen
  3. na het bakken laat je het beste de taart in de springvorm even afkoelen vóór je de ring eraf haalt
  4. Strooi na volledig afkoelen wat poedersuiker erover heen 
  5. rest nu alleen nog genieten

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email