Appelcake
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 a 16 stuks
| 10 min voorbereiding | 45 min bakken
| Landleven (en een beetje van mijzelf)
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 230 g fijne kristalsuiker
- 180 g roomboter, gesmolten en afgekoeld
- 5 eieren, dooiers en eiwitten apart
- 250 g bloem
- snuf zout
- 1 flinke tl bakpoeder
- 2 el Amaretto
- 3 kleine appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
Bereiding
- Meng in een kom met een garde de suiker en de boter.
- Klop er een voor een de eidooiers door en vervolgens de bloem met het zout en het bakpoeder.
- Klop in een brandschone kom met een mixer de eiwitten stijf.
- Ze zijn stijf genoeg als je de kom omgekeerd boven je hoofd durft te houden.
- Roer het eiwitschuim voorzichtig met een spatel door het beslag zodat alle luchtigheid erin blijft.
- Roer tot slot de Amaretto door het beslag. (Hou je niet van Amaretto? Laat dit dan gewoon achterwege.)
- Vet een bakvorm in en giet er het beslag in.
- Zet de appelstukjes mooi rechtop in het beslag.
- Zet de bakvorm in een op 175 °C voorverwarmde oven en bak de cake een kwartier.
- Verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak nog een half uur.
- Test met een satéprikker of de taart ook van binnen goed gaar is.
- Zet de cake eventueel nog terug in de oven en test na tien minuten nog eens.