Ananaspudding

Omschrijving

| Dessert/ fruit/ 6-8 pers

| 75 min

| 2014.12 – reclamefolder SuperCoop.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 klein blikje ananas
  • 500 ml slagroom
  • 140 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  2. Verwarm het sap van de ananas, knijp de gelatine uit en doe het bij het ananassap.
  3. Roer nu ook de gewone suiker en de vanillesuiker erdoor en laat het sap afkoelen.
  4. Klop de slagroom bijna stijf.
  5. Doe het nog vloeibare gelatinemengsel erbij en roer het tot een egale massa.
  6. Doe daarna de in stukjes gesneden ananas erbij.
  7. Laat een paar minuten staan en roer af en toe, totdat de stukjes ananas niet meer naar de bodem van de kom zakken.
  8. Doe de pudding in een vorm en laat hem een uur opstijven in de koelkast of de kelder.
  9. Draai de pudding om op een platte schaal en serveer direct.

TIP: Gebruik geen verse ananas, daar wordt je pudding bitter van.

Categorieën