Ananaspudding
Omschrijving
| Dessert/ fruit/ 6-8 pers
| 75 min
| 2014.12 – reclamefolder SuperCoop.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 blaadjes gelatine
- 1 klein blikje ananas
- 500 ml slagroom
- 140 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereiding
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Verwarm het sap van de ananas, knijp de gelatine uit en doe het bij het ananassap.
- Roer nu ook de gewone suiker en de vanillesuiker erdoor en laat het sap afkoelen.
- Klop de slagroom bijna stijf.
- Doe het nog vloeibare gelatinemengsel erbij en roer het tot een egale massa.
- Doe daarna de in stukjes gesneden ananas erbij.
- Laat een paar minuten staan en roer af en toe, totdat de stukjes ananas niet meer naar de bodem van de kom zakken.
- Doe de pudding in een vorm en laat hem een uur opstijven in de koelkast of de kelder.
- Draai de pudding om op een platte schaal en serveer direct.
TIP: Gebruik geen verse ananas, daar wordt je pudding bitter van.