Ananascake met roomkaasfrosting

Omschrijving

| bakker/ gebak/ 12 pers

| ± 20 min, 55 min oven, 2:10 u wachten

| 2022.05.01 – infokaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 275 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 limoenen
  • 2 blikjes stukjes ananas
  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 150 gr green crunchy (zoetstof, zak, canderell)
  • 2 tl vanille-extract
  • 1/2 thl zout
  • 5 eieren
  • 200 gr zuivelspread naturel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestuif de ingevette tulbandvorm met wat bakmeel.
  3. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers 1 vrucht uit.
  4. Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en snijd de stukjes wat fijner.
  5. Klop met een mixer de boter, de helft van de zoetstof, de helft van het vanille-extract, 2 el ananassap, een ½ el limoenrasp en het zout tot een luchtige massa.
  6. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
  7. Zeef de rest van het bakmeel boven de kom en spatel samen met de ananasstukjes erdoor.
  8. Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk glad en bak in ca. 55 min. gaar.
  9. Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
  10. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en haal daarna voorzichtig eruit.
  11. Laat in 2 uur volledig afkoelen.
  12. Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 1-2 el limoensap, een ½ el limoenrasp, de rest van de zoetstof en van het vanille-extract.
  13. Verdeel de roomkaasfrosting over de cake en garneer met de rest van het limoenrasp.

TIP: De cake is 2 dagen van tevoren te maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak de frosting pas voordat je de cake serveert

Voedingswaarde
Energie: 315 Kcal Vetten: 22 gr
waarvan verz. vetzuren: 14 gr
Koolhydraten: 46 gr
waarvan suikers: 5 gr
Eiwitten: 7 gr Vezels: 1 gr Natrium: 0,7 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email