Ananascake met roomkaasfrosting
Omschrijving
| bakker/ gebak/ 12 pers
| ± 20 min, 55 min oven, 2:10 u wachten
| 2022.05.01 – infokaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 275 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 limoenen
- 2 blikjes stukjes ananas
- 250 gr ongezouten roomboter
- 150 gr green crunchy (zoetstof, zak, canderell)
- 2 tl vanille-extract
- 1/2 thl zout
- 5 eieren
- 200 gr zuivelspread naturel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bestuif de ingevette tulbandvorm met wat bakmeel.
- Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers 1 vrucht uit.
- Laat de ananasstukjes uitlekken, vang het sap op en snijd de stukjes wat fijner.
- Klop met een mixer de boter, de helft van de zoetstof, de helft van het vanille-extract, 2 el ananassap, een ½ el limoenrasp en het zout tot een luchtige massa.
- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
- Zeef de rest van het bakmeel boven de kom en spatel samen met de ananasstukjes erdoor.
- Schep het beslag in de tulbandvorm, strijk glad en bak in ca. 55 min. gaar.
- Hij is gaar als de satéprikker er schoon en droog uitkomt.
- Laat 10 min. afkoelen in de vorm en haal daarna voorzichtig eruit.
- Laat in 2 uur volledig afkoelen.
- Roer ondertussen de roomkaas los en meng met 1-2 el limoensap, een ½ el limoenrasp, de rest van de zoetstof en van het vanille-extract.
- Verdeel de roomkaasfrosting over de cake en garneer met de rest van het limoenrasp.
TIP: De cake is 2 dagen van tevoren te maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast. Maak de frosting pas voordat je de cake serveert
Voedingswaarde
Energie: 315 Kcal | Vetten: 22 gr waarvan verz. vetzuren: 14 gr |
Koolhydraten: 46 gr waarvan suikers: 5 gr |
Eiwitten: 7 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 0,7 g |