Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Ananas-wortel cake | mijn receptenbundel

Ananas-wortel cake

Omschrijving

| bakkerij/ hartige cake/  ± 12 porties

| 20 min voorbereiding/ 1 u bakken

| facebook, tasty

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • olie, voor smeren
  • 1 ½ kopjes volkoren meel(185 g)
  • ⅓ beker biologische suiker (65 g)
  • 1 ½ theelepel zuiveringszout
  • 1 ½ theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 2 theelepels gemalen gember
  • ½ theelepel (grof zee)zout
  • ½ kopje fijne haver (50 g)
  • 3 kopjes geraspte wortelen, ongeveer 3 grote worteltjes (330 g)
  • 1 ½ kopjes gemalen ananas, 1 blik, uitgelekt, sap apart houden (565 g)
  • 3 grote eieren, geslagen
  • ¼ kopje boter, gesmolten (30 g)
  • 1 thl vanille extract
  • 1 el bruine suiker
  • 1 kopje walnoten, gehakt, optioneel (100 g)

Voor de Grieks yoghurt Frosting

  • 250 gr eenvoudige Griekse yoghurt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sap van het ananas

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet een broodpan of cakeblik van 22 x 10 cm ruim in met olie.
  2. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zout in een grote kom.
  3. Voeg de haver toe en klop om te combineren.
  4. Combineer in een aparte grote kom de geraspte wortelen, ananas, eieren en gesmolten boter. Meng goed.
  5. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot er geen droge klontjes meer zijn.
  6. Vouw de walnoten er voorzichtig in, als je deze gebruikt.
  7. Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Bak gedurende 1 uur, totdat een tandenstoker in het midden van het brood er schoon uitkomt.
  9. Terwijl het brood aan het bakken is, maak je de Griekse yoghurt “glazuur”: combineer in een kleine kom de Griekse yoghurt, ahornsiroop en 2 eetlepels van het gereserveerde ananassap.
  10. Roer tot goed opgenomen. Koel in de koelkast tot klaar voor gebruik.
  11. Haal het brood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen tot het veilig te hanteren is.
  12. Haal uit de broodvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
  13. Snijd het brood in plakjes en serveer met een glazuur.
Voedingswaarde
Energie: 230 Kcal Vetten: 12 gr Koolhydraten: 28 gr
Eiwitten: 6 gr Vezels: 4 gr Natrium:

 

Categorieën