Ananas-wortel cake
Omschrijving
| bakkerij/ hartige cake/ ± 12 porties
| 20 min voorbereiding/ 1 u bakken
| facebook, tasty
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- olie, voor smeren
- 1 ½ kopjes volkoren meel(185 g)
- ⅓ beker biologische suiker (65 g)
- 1 ½ theelepel zuiveringszout
- 1 ½ theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 2 theelepels gemalen gember
- ½ theelepel (grof zee)zout
- ½ kopje fijne haver (50 g)
- 3 kopjes geraspte wortelen, ongeveer 3 grote worteltjes (330 g)
- 1 ½ kopjes gemalen ananas, 1 blik, uitgelekt, sap apart houden (565 g)
- 3 grote eieren, geslagen
- ¼ kopje boter, gesmolten (30 g)
- 1 thl vanille extract
- 1 el bruine suiker
- 1 kopje walnoten, gehakt, optioneel (100 g)
Voor de Grieks yoghurt Frosting
- 250 gr eenvoudige Griekse yoghurt
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sap van het ananas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet een broodpan of cakeblik van 22 x 10 cm ruim in met olie.
- Zeef de bloem, suiker, bakpoeder, bakpoeder, kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zout in een grote kom.
- Voeg de haver toe en klop om te combineren.
- Combineer in een aparte grote kom de geraspte wortelen, ananas, eieren en gesmolten boter. Meng goed.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer tot er geen droge klontjes meer zijn.
- Vouw de walnoten er voorzichtig in, als je deze gebruikt.
- Giet het beslag in de voorbereide broodvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak gedurende 1 uur, totdat een tandenstoker in het midden van het brood er schoon uitkomt.
- Terwijl het brood aan het bakken is, maak je de Griekse yoghurt “glazuur”: combineer in een kleine kom de Griekse yoghurt, ahornsiroop en 2 eetlepels van het gereserveerde ananassap.
- Roer tot goed opgenomen. Koel in de koelkast tot klaar voor gebruik.
- Haal het brood uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen tot het veilig te hanteren is.
- Haal uit de broodvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Snijd het brood in plakjes en serveer met een glazuur.
Voedingswaarde
Energie: 230 Kcal | Vetten: 12 gr | Koolhydraten: 28 gr |
Eiwitten: 6 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: |