Ananas onder goudbruin bladerdeegkorstje

Omschrijving

| Dessert/ 8 pers

| 30 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg (diepvries) (90 g/stuk)
  • 3 sinaasappelen
  • 1 ananas
  • 125 g mascarpone
  • 1 ei
  • 1 el. chocoladedruppel (bakvaste)
  • 2 el. vloeibare honing

Bereiding

voorbereiding (ontdooien + 15 min)
  1. Laat de plakken bladerdeeg ± 5 min. ontdooien op kamertemperatuur.
  2. Snij ze middendoor en rol lichtjes uit tot de doorsnede even groot is als die van een individueel ovenschaaltje.
  3. Schil de ananas en snij in 9 mooie gelijke sneden.
  4. Verwijder de harde kern (dat gaat makkelijk met een ananassnijder).
  5. Snij 1 sneetje in 8 gelijke stukjes voor de versiering.
  6. Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit).
  7. Breng water aan de kook en laat de zeste 1 min. koken.
  8. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  9. Schil de 2 andere sinaasappelen tot op het vrucht vlees en snij de partjes van tussen de vliesjes, ook van de eerste sinaasappel.
  10. Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
  11. Bewaar 8 partjes sinaasappel voor de garnituur.
bereiding zelf (10 min + 20 min in de oven)
  1. Leg de ananasschijven in de individuele ovenschaaltjes en verdeel er de partjes sinaasappel over.
  2. Bestrooi met de chocoladedruppels.
  3. Leg de uitgerolde plakjes bladerdeeg over de schaaltjes.
  4. Druk een beetje aan en prik er enkele keren in met een vork.
  5. Klop het ei los en st rijk er het bladerdeeg mee in.
  6. Zet de schaaltjes 10 à 15 min. onder de ovengrill tot het deeg mooi goudbruin is.
  7. Meng ondertussen de mascarpone met de honing, de zeste en ± 3 eetl. sinaasappelsap.
  8. Afwerking: haal de schaaltjes uit de oven en lepel er wat mascarpone op. Versier met een partje sinaasappel en een stukje ananas.
Voedingswaarde
Energie: 333 Kcal Eiwitten: 5,1 gr Vetten: 18,5 gr Koolhydraten: 36,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email