Ananas onder goudbruin bladerdeegkorstje
Omschrijving
| Dessert/ 8 pers
| 30 min
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 plakken bladerdeeg (diepvries) (90 g/stuk)
- 3 sinaasappelen
- 1 ananas
- 125 g mascarpone
- 1 ei
- 1 el. chocoladedruppel (bakvaste)
- 2 el. vloeibare honing
Bereiding
voorbereiding (ontdooien + 15 min)
- Laat de plakken bladerdeeg ± 5 min. ontdooien op kamertemperatuur.
- Snij ze middendoor en rol lichtjes uit tot de doorsnede even groot is als die van een individueel ovenschaaltje.
- Schil de ananas en snij in 9 mooie gelijke sneden.
- Verwijder de harde kern (dat gaat makkelijk met een ananassnijder).
- Snij 1 sneetje in 8 gelijke stukjes voor de versiering.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel (niet het wit).
- Breng water aan de kook en laat de zeste 1 min. koken.
- Giet af en spoel onder koud stromend water.
- Schil de 2 andere sinaasappelen tot op het vrucht vlees en snij de partjes van tussen de vliesjes, ook van de eerste sinaasappel.
- Doe dit boven een kommetje om het sap op te vangen.
- Bewaar 8 partjes sinaasappel voor de garnituur.
bereiding zelf (10 min + 20 min in de oven)
- Leg de ananasschijven in de individuele ovenschaaltjes en verdeel er de partjes sinaasappel over.
- Bestrooi met de chocoladedruppels.
- Leg de uitgerolde plakjes bladerdeeg over de schaaltjes.
- Druk een beetje aan en prik er enkele keren in met een vork.
- Klop het ei los en st rijk er het bladerdeeg mee in.
- Zet de schaaltjes 10 à 15 min. onder de ovengrill tot het deeg mooi goudbruin is.
- Meng ondertussen de mascarpone met de honing, de zeste en ± 3 eetl. sinaasappelsap.
- Afwerking: haal de schaaltjes uit de oven en lepel er wat mascarpone op. Versier met een partje sinaasappel en een stukje ananas.
Voedingswaarde
Energie: 333 Kcal | Eiwitten: 5,1 gr | Vetten: 18,5 gr | Koolhydraten: 36,6 gr |