American Pancakes

heerlijk als ontbijt, of als lunch, of als een lekker tussendoortje

Omschrijving

| Brunch, lunch/ ± 12 a 14 stuks

| ± 10 a 15 min

| gevonden op internet en een beetje van mijzelf

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 18 gram bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • snuf zout
  • ½ tl suiker
  • 1 eitje
  • 15 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • iets extra boter om in te bakken
  • 150 ml melk
    • TIP: voor mensen met koemelkallergie kan je hiervoor ook havermelk gebruiken, werkt prima, smaakt prima

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar.
  2. Zelf heb ik al vaker gebruik gemaakt van havermelk met goed succes
  3. Schep het beslag in de pan met bvb een sauslepel, is makkelijk te verdelen, met wat geluk passen er ong 3 pancakes in één keer in de pan
  4. Doe een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan.
  5. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien, dan hebben ze nog maar kort nodig.
  6. Lekker Amerikaans, serveer ze naar hartelust en eigen wens
  7. Persoonlijk vind ik ze erg lekker met bv een lepel citroenkwark, of huttekase, met daarboven wat vers fruit zoals aardbeien, aalbesjes, blauwe bessen
  8. Ben je eerder een zoetekauw, kan je er eigenlijk van alles op doen wat je ook op gewone pannenkoeken zou doen zoals, jam, maple sirop, appelstroop…
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën