American Pancakes
heerlijk als ontbijt, of als lunch, of als een lekker tussendoortjeOmschrijving
| Brunch, lunch/ ± 12 a 14 stuks
| ± 10 a 15 min
| gevonden op internet en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 120 gram bloem
- 18 gram bakpoeder
- ½ tl baking soda
- snuf zout
- ½ tl suiker
- 1 eitje
- 15 gram gesmolten ongezouten roomboter
- iets extra boter om in te bakken
- 150 ml melk
- TIP: voor mensen met koemelkallergie kan je hiervoor ook havermelk gebruiken, werkt prima, smaakt prima
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix dit goed door elkaar.
- Zelf heb ik al vaker gebruik gemaakt van havermelk met goed succes
- Schep het beslag in de pan met bvb een sauslepel, is makkelijk te verdelen, met wat geluk passen er ong 3 pancakes in één keer in de pan
- Doe een beetje boter in de pan en giet het beslag in de pan.
- Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien, dan hebben ze nog maar kort nodig.
- Lekker Amerikaans, serveer ze naar hartelust en eigen wens
- Persoonlijk vind ik ze erg lekker met bv een lepel citroenkwark, of huttekase, met daarboven wat vers fruit zoals aardbeien, aalbesjes, blauwe bessen
- Ben je eerder een zoetekauw, kan je er eigenlijk van alles op doen wat je ook op gewone pannenkoeken zou doen zoals, jam, maple sirop, appelstroop…
Drankadvies
Wijn: | soorten wijn |
Bier: | soorten bier |
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal | Vetten: 31 gr waarvan verz. vetzuren: 19 gr |
Koolhydraten: 42 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 2 gr | Natrium: 120 mg |
OF
Energie: 200 Kcal | Eiwitten: 4 gr | Vetten: 7 gr | Koolhydraten: 29 gr |