Abrikozentaart

Omschrijving:

Bakkerij | 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 min + 20 min oven
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingrediënten:

  • 2 rollen bladerdeeg (kant en kaar)
  • Boter
  • 4 el abrikozenconfituur
  • 4 el  amandelpoeder
  • 400 gr abrikozen (blik)
  • 1 eidooier
  • Melk
  • Bakvorm van  23 cm Ø

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Rol 1 rol bladerdeeg uit, leg deze in een met boter ingevette taartvorm.
  3. Druk lichtjes aan en prik gaatjes met een vork
  4. Snij de 2e rol deeg in reepjes en leg opzij
  5. Laat de abrikozen uitlekken. Lepel de confituur op de taartbodem met een laagje amandelpoeder.
  6. Schik de abrikozen op de taart
  7. Klop de eidooier los met een scheutje melk, bestrijk de taartrand met eidooier.
  8. Leg er de deegrepen kruiselings op en bestrijk ze met de eidooier.
  9. Bak de taart 25 a 30 min goudbruin in de oven.