Omschrijving:
Bakkerij | 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 min + 20 min oven
Bron: Libelle, jaargang en nr ?
Ingrediënten:
- 2 rollen bladerdeeg (kant en kaar)
- Boter
- 4 el abrikozenconfituur
- 4 el amandelpoeder
- 400 gr abrikozen (blik)
- 1 eidooier
- Melk
- Bakvorm van 23 cm Ø
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Rol 1 rol bladerdeeg uit, leg deze in een met boter ingevette taartvorm.
- Druk lichtjes aan en prik gaatjes met een vork
- Snij de 2e rol deeg in reepjes en leg opzij
- Laat de abrikozen uitlekken. Lepel de confituur op de taartbodem met een laagje amandelpoeder.
- Schik de abrikozen op de taart
- Klop de eidooier los met een scheutje melk, bestrijk de taartrand met eidooier.
- Leg er de deegrepen kruiselings op en bestrijk ze met de eidooier.
- Bak de taart 25 a 30 min goudbruin in de oven.