Aardpeersoep met foie gras, met hazelnootcrumble

Omschrijving

|  4 pers 

| 40 min

| 2015 december, Colruyt menugids, feestmenu’s

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 40 g eendenlever (in schijfjes)
  • 500 g aardperen
  • 0.3 bosje peterselie (vers)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. hazelnoten
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 l heet water)
  • 2 eetl. walnotenolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardperen en snij in gelijke stukken.
  2. Schil de aardappel en snij in gelijke stukken.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijn- gesnipperde ui en het knoflook glazig.
  5. Voeg de stukken aardpeer en aardappel toe en overgiet met de kippenbouillon.
  6. Doe er de blaadjes laurier bij en laat 20 min. koken.
  7. Hak intussen de hazelnoten fijn. Dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt.
  8. Hak ook de peterselie fijn en meng samen met de walnotenolie onder de fijngehakte hazelnoten.
  9. Snij de foie gras in kleine blokjes (dat gaat makkelijk als hij nog koud is).
  10. Verwijder de blaadjes laurier uit de soep en mix fijn. Kruid met peper en zout.
  11. Afwerking: Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de hazelnootmengeling.
  12. Leg enkele stukjes foie gras in het midden.
Voedingswaarde

 

Energie: 248 Kcal Eiwitten: 4,9 gr Vetten: 15,2 gr Koolhydraten: 22,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email