Aardbeientrifle vanilleroom …

Aardbeientrifle met vanilleroom en Madeirakoekjes

Omschrijving

| Dessert/ ijs/ 6 pers

| 20 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 6 blaadjes munt (vers)
  • 250 g mascarpone
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 2 el. amandelschilfers
  • 150 g madeirakoekjes
  • 1 el. suiker
  • 1 dl limoncello di Sicilia
  • 1 vanillestokje

Bereiding

  1. Breek de madeirakoekjes in stukjes en besprenkel met de limoncello.
  2. Snij het vanillestokje open en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje.
  3. Hou 6 middelgrote aardbeien apart voor de afwerking en snij de rest in plakjes.
  4. Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker en de vanillepitjes.
  6. Neem 6 mooie glazen en schep er een laagje mascarponemengsel in.
  7. Bestrooi met een laagje koekjes en lepel er opnieuw een laagje mascarpone over.
  8. Verdeel er nog een laagje koekjes over en de plakjes aardbei.
  9. Eindig met een laagje mascarpone.
  10. Afwerking: Verdeel de hele aardbeien en de geroosterde amandelschilfers over de glazen.
  11. Werk af met een muntblaadje.

TIP: 

– Deze trifle kan u makkelijk vooraf klaarmaken voor grote groepen. Zet dan wel koel weg.
– Voor een kindervariant laat u de limoncello weg.

Drankadvies
Wijn: Elysis, A.O.P. Rosé d’Anjou
Bier: Graindor Deca
Voedingswaarde
Energie: 397 Kcal Eiwitten: 5,7gr Vetten: 22,7 gr Koolhydraten: 33,1 gr

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten