Aardbeientrifle met vanilleroom en Madeirakoekjes
Omschrijving
| Dessert/ ijs/ 6 pers
| 20 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g aardbeien
- 6 blaadjes munt (vers)
- 250 g mascarpone
- 125 g Griekse yoghurt
- 2 el. amandelschilfers
- 150 g madeirakoekjes
- 1 el. suiker
- 1 dl limoncello di Sicilia
- 1 vanillestokje
Bereiding
- Breek de madeirakoekjes in stukjes en besprenkel met de limoncello.
- Snij het vanillestokje open en schraap er de pitjes uit met een scherp mesje.
- Hou 6 middelgrote aardbeien apart voor de afwerking en snij de rest in plakjes.
- Rooster de amandelschilfers lichtbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Meng de mascarpone met de yoghurt, de suiker en de vanillepitjes.
- Neem 6 mooie glazen en schep er een laagje mascarponemengsel in.
- Bestrooi met een laagje koekjes en lepel er opnieuw een laagje mascarpone over.
- Verdeel er nog een laagje koekjes over en de plakjes aardbei.
- Eindig met een laagje mascarpone.
- Afwerking: Verdeel de hele aardbeien en de geroosterde amandelschilfers over de glazen.
- Werk af met een muntblaadje.
TIP:
– Deze trifle kan u makkelijk vooraf klaarmaken voor grote groepen. Zet dan wel koel weg.
– Voor een kindervariant laat u de limoncello weg.
Drankadvies
Wijn: | Elysis, A.O.P. Rosé d’Anjou |
Bier: | Graindor Deca |
Voedingswaarde
Energie: 397 Kcal | Eiwitten: 5,7gr | Vetten: 22,7 gr | Koolhydraten: 33,1 gr |