Aardbeientaart met witte chocolademousse

Deze aardbeientaart met witte chocolademousse en balsamicosiroop is een ware traktatie op elk feestje

Omschrijving

 | gebak, 8 pers.

 | 90 min kooktijd – 110 min totaal

 | 24Kitchen/ Rudolph van Veen

Ingrediënten

Harde Wenerdeeg Balsamicosiroop Witte choc. mousse
  • 300 g bloem
  • 200 g boter,
  • 100 g suiker
  • 1ei
  • 200 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 5 el roze peperkorrels
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml room
  • 100 g witte chocolade
  • 30 g suiker
Topping Extra nodig
  • 500 g aardbeien
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 2 el aardbeienjam
  • plasticfolie
  • gekartelde taartvorm van 20 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • zeef
  • blindbakbonen
  • grote kom met ijswater

Bereiding

Harde wenerdeeg

  1. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei.
  2. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
  3. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in.
  5. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee.
  6. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen.
  7. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten.
  8. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje aardbeienjam.

Balsamicosiroop

  • Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook en kook op zacht vuur tot er een vloeibare siroop is ontstaan.
  • Laat de siroop afkoelen.

Witte chocolademousse

  1.  Vijzel de roze peperkorrels. Week de gelatine in ruim koud water.
  2.  Breng 80 milliliter slagroom met de peperkorrels aan de kook.
  3.  Hak de chocolade en giet de gekookte room door een zeef erop.
  4.  Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel.
  5.  Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte.
  6.  Los de gelatine in aanhangend water op.
  7.  Meng door de chocolademassa.
  8.  Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen.
  9.  Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt.
  10.  Giet de mousse op de blindgebakken bodem.
  11.  Maak de aardbeien schoon, halveer in lengte en zet ze met de mooie kant naar boven.
  12.  Besprenkel de aardbeien met de siroop en bestrooi met nog een paar roze peperkorrels.
  13. Tot slot kan je ter garnering bestuiven met poedersuiker en hier en daar een blaadje verse munt prikken

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten