Aardbeientaart …

Aardbeientaart met witte chocolade en balsamicosiroop

...is een ware tractatie op feestjes

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 pers

| 90 min kooktijd – 110 min totaal

| 24Kitchen, chef: Rudolp van Veen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Harde Wenerdeeg Balsamicosiroop Witte chocolademousse
  • 300 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 1 ei
  • 200 ml balsamico azijn
  • 1 el suiker
  • 5 el roze peperkorrels
  • 2 blaadjes gelatine
  • 300 ml room
  • 100 gr witte chocolade
  • 30 gr suiker
Topping Extra nodig  
  • 500 gr aardabeien
  • 1 thl. roze peperkorrels
  • 2 el aardbeienjam
  • plasticfolie
  • gekartelde taartvorm Ø 20 cm
  • boter om in te vetten
  • zeef
  • bllindbakbonen
  • grote kom met ijswater
 

Bereiding

Harde Wenerdeeg
  1. het klassieke deeg van 1 – 2 – 3 – en een eitje
  2. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei.
  3. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
  4. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in.
  6. Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee.
  7. Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen.
  8. Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten.
  9. Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje aardbeienjam.
Balsamico room
  1. Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook en kook op zacht vuur tot er een vloeibare siroop is ontstaan.
  2. Laat de siroop afkoelen.
Witte chocolademousse
  1. Vijzel de roze peperkorrels. Week de gelatine in ruim koud water.
  2.  Breng 80 milliliter slagroom met de peperkorrels aan de kook.
  3.  Hak de chocolade en giet de gekookte room door een zeef erop.
  4.  Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel.
  5.  Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte.
  6.  Los de gelatine in aanhangend water op.
  7.  Meng door de chocolademassa.
  8.  Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen.
  9.  Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt.
  10.  Giet de mousse op de blindgebakken bodem.
  11.  Maak de aardbeien schoon, halveer in lengte en zet ze met de mooie kant naar boven.
  12.  Besprenkel de aardbeien met de siroop en bestrooi met nog een paar roze peperkorrels.
  13. Tot slot kan je ter garnering bestuiven met poedersuiker en hier en daar een blaadje verse munt prikken

Categorieën

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten