Deze aardbeientaart met witte chocolademousse en balsamicosiroop is een ware traktatie op elk feestje
Omschrijving

| gebak, 8 pers.

| 90 min kooktijd – 110 min totaal

| 24Kitchen/ Rudolph van Veen
Ingrediënten
Harde Wenerdeeg | Balsamicosiroop | Witte choc. mousse |
---|---|---|
|
|
|
Topping | Extra nodig | — |
|
|
Bereiding
Harde wenerdeeg
- Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei.
- Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
- Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in.
- Rol het deeg over een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de bakvorm ermee.
- Prik gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen.
- Bak de bodem circa 20 minuten en verwijder het bakpapier en de blindbakbonen. Bak de bodem nog eens circa 20 minuten.
- Laat afkoelen en besmeer de bodem met een dun laagje aardbeienjam.
Balsamicosiroop
- Breng de balsamicoazijn met de suiker aan de kook en kook op zacht vuur tot er een vloeibare siroop is ontstaan.
- Laat de siroop afkoelen.
Witte chocolademousse
- Vijzel de roze peperkorrels. Week de gelatine in ruim koud water.
- Breng 80 milliliter slagroom met de peperkorrels aan de kook.
- Hak de chocolade en giet de gekookte room door een zeef erop.
- Voeg de suiker toe aan het chocolademengsel.
- Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte.
- Los de gelatine in aanhangend water op.
- Meng door de chocolademassa.
- Laat het chocolademengsel op ijswater afkoelen.
- Spatel de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel zodra het dikker wordt.
- Giet de mousse op de blindgebakken bodem.
- Maak de aardbeien schoon, halveer in lengte en zet ze met de mooie kant naar boven.
- Besprenkel de aardbeien met de siroop en bestrooi met nog een paar roze peperkorrels.
- Tot slot kan je ter garnering bestuiven met poedersuiker en hier en daar een blaadje verse munt prikken