Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| gekregen van een collega, tijdschrift onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • Paar takjes rozemarijn
  • Bolletje knoflook
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Schil de aardappelen en snij ze in partjes.
  3. Jonge aardappelen met een gave schil kun je ook ongeschild gebruiken.
  4. Kook de aardappelen 5 min in een bodempje gezouten water. Giet ze af en laat even goed uitdampen.
  5. Stort de aardappelen in een braadslee met antiaanbaklaag, ris de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.
  6. Druppel er royaal olijfolie over en eng met je handen goed door elkaar.
  7. Haal de teentjes knoflook los van de bal en leg ze ongepeld tussen de aardappelen.
  8. Maal er zeezout en zwarte peper over en zet in de oven.
  9. De aardappelen zijn na ± 40 min gaar.
  10. Controleer regelmatig en schep af en toe om.
  11. Schep de aardappeltjes op de borden of in een kom en geeft de teentjes knoflook erbij.
  12. Iedereen kan naar believen knoflook toevoegen, door op het velletje te drukken pers je de gare, iets zoete knoflook uit het teentje.
Tip

Je kunt de rozemarijn ook vervangen door salie of tijm of door een mengsel van deze groene kruiden

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email