Aardappeltjes met rozemarijn

Omschrijving:

Hoofd- bijgerecht | aardappelen | 4 personen
Bereidingstijd: 45 min
Bron: tijdschrift onbekend 

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • Paar takjes rozemarijn
  • Bolletje knoflook
  • Olijfolie
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Schil de aardappelen en snij ze in partjes.
  3. Jonge aardappelen met een gave schil kun je ook ongeschild gebruiken.
  4. Kook de aardappelen 5 min in een bodempje gezouten water. Giet ze af en laat even goed uitdampen.
  5. Stort de aardappelen in een braadslee met anti-aanbaklaag, ris de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de aardappelen.
  6. Druppel er royaal olijfolie ove ren eng met je handen goed door elkaar.
  7. Haal de teentjes knoflook los van de bal en leg ze ongepeld tussen de aardappelen.
  8. Maal er zeezout en zwarte peper ove ren zet in de oven.
  9. De aardappelen zijn na ong 40 min gaar.
  10. Controleer regelmatig en schep af en toe om.
  11. Schep de aardappeltjes op de borden of in een kom en geeft de teentejs knoflook erbij.
  12. Iedereen kan naar believen knoflook toevoegen, door op het velletje te drukken pers je de gare, iets zoete knoflook uit het teentje.

Tip:

Je kunt de rozemarijn ook vervangen door sallie of tijm of door een mengsel van deze groene kruiden