Beef Wellington

Omschrijving

Beef Wellington & haricots verts met amandelen

 | hoofdgerecht | rundvlees | 6 a 8 pers

 | ruim een uur

 | 24Kitchen

Ingrediënten

Beef Wellington

  • 1kg ossenhaas
  • olijfolie
  • 2el geraspte mierikswortel
  • 2teentjes knoflook
  • 5takjes tijm
  • 3takjes rozemarijn
  • 500g gemengde paddenstoelen
  • 200g gepelde gekookte kastanjes
  • 200g pittige salami
  • bladerdeeg aan rol
  • 1ei
  • Maldon zout

Haricots verts met amandelen, Parmezaan en citrus

  • 500g haricots verts
  • 150g geschaafde amandelen
  • 2clementines
  • 100g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Bereiding

Beef Wellington

  1. Strooi zout en peper over de ossenhaas.
  2. Bak rondom aan in olijfolie. Smeer in met mosterd.
  3. Maal de paddenstoelen met de kastanjes knoflook en kruiden fijn.
  4. Bak het mengsel en laat afkoelen.
  5. Leg de pittige salami op plasticfolie.
  6. Laat de plakken elkaar overlappen.
  7. Verdeel hierover de paddenstoelenpasta.
  8. Leg de ossenhaas op de pasta en rol op.
  9. Leg circa 20 minuten in de koelkast.
  10. Leg de bladerdeeg op plasticfolie.
  11. Leg hierin de ossenhaas.
  12. Rol op met de plasticfolie.
  13. Leg circa 5 minuten in de koelkast.
  14. Bestrijk met ei. Strooi er zout en peper overheen.
  15. Snijd in. Bak 35 minuten op 200 °C.
  16. Laat daarna circa 10 minuten rusten.

Haricots verts met amandelen, Parmezaan en citrus

  1. Maak de haricot verts schoon en kook in 7 minuten gaar.
  2. Rasp de schil clementine eroverheen.
  3. Besprenkel met sap en olijfolie.
  4. Rooster de amandel en strooi over de bonen.
  5. Bestrooi met Parmezaan, zout en peper. 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten