Beef Wellington & haricots verts met amandelen
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 6 a 8 pers
| ruim een uur
| 24Kitchen, chef: Miljuschka Witzenhausen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Beef Wellington
- 1 kg ossenhaas
- olijfolie
- 2 el geraspte mierikswortel
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 200 g gepelde gekookte kastanjes
- 200 g pittige salami
- bladerdeeg aan rol
- 1 ei
- zout
Haricots verts met amandelen, Parmezaan en citrus
- 500 g haricots verts
- 150 g geschaafde amandelen
- 2 clementines
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
Bereiding
Beef Wellington
- Strooi zout en peper over de ossenhaas.
- Bak rondom aan in olijfolie. Smeer in met mosterd.
- Maal de paddenstoelen met de kastanjes knoflook en kruiden fijn.
- Bak het mengsel en laat afkoelen.
- Leg de pittige salami op plasticfolie.
- Laat de plakken elkaar overlappen.
- Verdeel hierover de paddenstoelenpasta.
- Leg de ossenhaas op de pasta en rol op.
- Leg circa 20 minuten in de koelkast.
- Leg de bladerdeeg op plasticfolie.
- Leg hierin de ossenhaas.
- Rol op met de plasticfolie.
- Leg circa 5 minuten in de koelkast.
- Bestrijk met ei. Strooi er zout en peper overheen.
- Snijd in. Bak 35 minuten op 200 °C.
- Laat daarna circa 10 minuten rusten.
Haricots verts met amandelen, Parmezaan en citrus
- Maak de haricot verts schoon en kook in 7 minuten gaar.
- Rasp de schil clementine eroverheen.
- Besprenkel met sap en olijfolie.
- Rooster de amandel en strooi over de bonen.
- Bestrooi met Parmezaan, zout en peper.