Gegratineerde kabeljauw
Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes en een heerlijke gezonde hoofdmaaltijd wat je binnen 30 min op tafel hebt staanOmschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 600 gr preiringen, panklaar
- 1 el kerriepoeder
- 600 gr (diepvries) kabeljauwfilet, ontdooid
- 2 el citroensap
- 200 ml crème fraîche
- 100 gr belegen kaas, geraspt (of een kaassmaak naar keuze, persoonlijk hou ik van Emmentaler)
- 600 gr krieltjes
- 1 el Provençaalse kruiden
- ingevette ovenschaal en keukenpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 min met de helft van de kerrie, zout en peper.
- Verdeel de prei over de ovenschaal.
- Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper.
- Let de kabeljauw op de prei.
- Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee.
- Bestrooi met de kaas en zet ± 15 min in het midden van de oven.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin.
- Serveer de vis met de krieltjes
- TIP-1: vervang de kabeljauw door Tilapia of Pangasius.
- TIP-2: voeg 1 el groeve mosterd toe aan de crème fraîche
Voedingswaarde
Energie: 660 Kcal | Vetten: 40 gr waarvan verz. vetzuren: 17 gr |
Koolhydraten: 33 gr waarvan suikers: 32 gr |
Eiwitten: 38 gr | Vezels: 7 gr | Natrium: 80 mg |