Bleekselderij, druiven en feta

Omschrijving

| Salade to go/ 4 pers

|  15 min

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De lentekeuken.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 handjes walnoten
  • 4 stengels bleekselderij (in dunne ringen)
  • ½ komkommer (in blokjes)
  • 125 gr witte druiven (gehalveerd)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 100 gr feta
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 el olijfolie

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan en houd apart
  2. Meng de bleekselderij met de komkommer, druiven en peterselie
  3. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed met de salade.
  4. schep de salade in potten of kommen,
  5. Bestrooi met de walnoten verkruimel de feta erover
Voedingswaarde
Energie: 350 Kcal Vetten: 32 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 9 gr
Eiwitten: 7 gr Vezels: 2 gr Natrium: 80 mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email