Triple chocolate cookies
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ goed voor 9 grote of 14 kleine koekjes
| klein halfuurtje
| 24Kitchen, Rudolph van Veen, S1-A2
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 85 g boter
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 150 g bloem
- 50 g pure chocolade
- 50 g melkchocolade (of een nieuwe soort, Rubi-chocolade, is wat rose en fruitiger van smaak maar wel nog steeds pure chocolade)
- 50 g witte chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Roer de boter met de suiker zacht in de keukenmachine.
- Voeg het ei toe en meng totdat het ei volledig is opgenomen.
- Meng dan de bloem er doorheen.
- Hak de chocolade grof en meng door het deeg.
- Verdeel het deeg met een gewone ijsknijper in 9 bollen.
- Zelf heb ik een kleine ijslepel (± 3cm Ø), hiermee heb ik dan 20 a 24 kleinere koekjes. Deze kleine ijslepel heb ik kunnen vinden bij “Dille en Kamille”.
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier en druk iets plat.
- Bak de koeken in de oven in ± 10-14 min gaar en laat ze daarna volledig afkoelen.