Borrelbroodjes met kruidenboter en kaas
Omschrijving
| aperitiefhapjes/ voor 4 pers/stuks
| ongeveer 10 a 15 min in de oven
| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 Italiaanse bollen
- 50 gr zachte boter
- 1 teentje knoflook, geperst
- handje fijngehakte peterselie
- 100 gr geraspte belegen kaas (of een kaas naar smaak)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snijde de italiaanse bollen horizontal en verticaal in stukjes in, zodat er blokjes ontstaan
- Snij niet helemaal tot de bodem
- meng de boter met de knoflook, peterselie en ⅔ van de kaas.
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel deze kruidenboter voorzichtig tussen de inkepingen van het brood
- Bestrijk de bovenkant van de bollen ook met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas.
- Bak in de oven in ± 15 min goudbruin
- Serveer warm en geniet
Voedingswaarde
Energie: 320 Kcal | Vetten: 19 gr waarvan verz. vetzuren: 12 gr |
Koolhydraten: 26gr |
Eiwitten: 9 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 1 g |