Kipgehaktballetjes
Omschrijving
| aperitiefhapjes/ vlees/ ± 30 balletjes
| ± 10 a 15 min
| 2020.04 – Boodschappen magazine Plus.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Voor de balletjes
- 50 ml melk
- 2 sneetjes wit brood
- ½ teentje knoflook
- 600 gr kippengehakt
- 50 gr Parmezaanse kaas (gemalen/ geraspt)
- 1 el oregano
- p&z
Voor de dipsaus (Salsa Verde)
- 6 el olijfolie
- 2 el water
- 20 gr peterselie
- 1 el kappertjes
- 1 el oregano
- p&z
- ½ teentje knoflook
Bereiding
- Schenk de melk in een diep bord (of kom) en laat de sneetjes brood zonder korst erin weken
- hak het knoflookteentje fijn
- knijp het brood goed uit en meng met het kippengehakt, de Parmezaanse kaas, oregano en de helft van een teentje knoflook, p&z
- maak er tenslotte kleine balletjes van (± 3 cm Ø)
- verhit wat boter in een koekenpan en bak de balletjes in zo’n 8 min rondom gaar en goudbruin. Keer regelmatig om
- Voor de dipsaus: pureer de olijfolie met water, peterselie, kappertjes oregano en de andere helft van de knoflook tot een grove salsa
- breng op smaak met p&z en serveer samen met de balletjes