Gekonfijte schilletjes, van sinaasappel, citroen...
Omschrijving
| ± 30 a 40 gr stukjes
| ± 30 min voorbereiden/ 2 x 1 uur rijzen/ ± ½ u bakken
| Plus magazine; april 2010/ via diverse site’s op internet en uiteindelijk mijn eigen twist eraan gegeven
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 gewassen sinaasappels
- meerdere keren een bodempje water
- 100 cc water
- 100 gr suiker
Bereiding
- was de sinaasappels en droog ze af
- schil de sinaasappels met en dunschiller (of als je handiger bent met een aardappelschilmesje). Zorg dat je niet het witte van de sinaasappels meeneemt, deze zijn bitter
- Snij tenslotte de schilletjes in dunne reepjes (of blokjes)
- neem een steelpannetje, breng een bodempje water in de pan met je schilletjes zodat ze net onder water staan
- breng dit aan de kook en laat ± 1 minuut doorkoken
- giet af en herhaal dit nog 3 x
- de 4e keer breng je de 100 cc water + de 100 gr suiker in de pan met je schilletjes.
- breng aan de kook, zet je vuur laag en laat ± 30 min a 1 u pruttelen tot de schilletjes glazig worden.
- Blijf wel regelmatig roeren om het geheel los te houden en je suikerwater niet te laten karamelliseren.
- Giet ze af, verspreid ze op een vel bakpapier om te laten afkoelen
- leg ze zoveel mogelijk uit elkaar zodat het niet als een bonk aan elkaar blijft plakken.
Afwerking
- Je kan er nu voor kiezen om de nog plakkerige schilletjes te verwerken in gebak (cake, breekbrood…)
- Of je draait ze door een laagje kristalsuiker en je hebt lekkere eigengemaakte snoepjes
- NB een variatie kan je hier vinden