Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Bloemkoolballen | mijn receptenbundel

Bloemkoolballen

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| minder dan 30  min

| gezien op facebook

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Bloemkool

  • 1 bloemkool
  • 1 el zout (voor het kookwater)
  • 800 g rundergehakt
  • 300 g in plakjes gesneden spek
  • 2 eieren
  • 1 ui in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel mosterd, medium heet
  • 1 el paprikapoeder, zoet
  • 1 el oregano
  • 1 1/2 theelepel zout (voor het gehakt)
  • 1 tl gemalen peper
  • Peterselie

Voor de saus

  • 400 ml melk
  • 200 g Edam
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Kook de bloemkool in zijn geheel ± 5 min in licht gezouten water.
  2. Haal de steel van de bloemkool en snijd de roosjes af. Leg de stengel voorlopig opzij.
  3. Doe het gehakt in een kom en voeg de gehakte ui, paprikapoeder, knoflook, oregano, mosterd, zout, peper en de eieren toe en meng alles door elkaar.
  4. Neem ongeveer 2 eetlepels gehakt in je hand, leg er een bloemkoolroosje op en vorm een ​​gehaktbal. Herhaal dit nog 6 keer.
  5. Wikkel de 7 gehaktballen in met een plakje spek. Bak de balletjes rondom in een pan in olie of boter.
  6. Snij de steel van de bloemkoolkop (wat je in het begin even apart hebt laten liggen) in klein stukjes en meng deze met geraspte Edammer kaas en melk in een kom. Kruid alles met peper, zout en nootmuskaat. Pureer alles met een blender.
  7. Giet de saus over de gehaktballetjes in de pan en laat alles ongeveer 5 minuten pruttelen. Strooi tenslotte peterselie over de gehaktballetjes.
Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën