Zelf de lekkerste "rode pesto" maken
Omschrijving
| Sausen
| ± 5 a 10 min
| gevonden op internet (Jeroen Meus) en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 g zongedroogde tomaten (op olie) – of gebruik verse cherrytomaatjes
- 1 klp tomatenpuree (geconcentreerd)
- 40 g Parmezaanse kaas (blokje)
- 2 teentjes look.
- 10 cl olijfolie.
- 1 scheutje balsamicoazijn.
- Peper en zout.
- pijnboompitten, even roosteren in een pannetje.
Bereiding
- Neem de beker van de blender en doe er de pijnboompitjes in, kleine blokjes Parmezaanse kaas en de gepelde teentjes look.
- Hou wat extra Parmezaan opzij voor de afwerking van het gerecht.
- Giet de zongedroogde tomaatjes erbij, samen met de olie uit het potje. (De tomatenolie vervangt extra olijfolie.)
- Schep ten slotte de geconcentreerde tomatenpuree erbij en mix alles tot een gladde (vrij dikke) pesto.
- Proef de pesto en voeg wat peper van de molen toe en eventueel een snuifje zout.
TIP:
Deze tomatenpesto kan je ook gebruiken voor diverse andere gerechten of aperitiefhapjes (bv. als tapenade). Het is een mooie variatie op de klassieke groene pesto met basilicum