Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Appel-quinoa-koekenpan | mijn receptenbundel

Appel-quinoa-koekenpan

Kaneel Appel Quinoa Koekenpan gebak

Omschrijving

| bakkerij/ hartig gezond gebakje voor bij de koffie | 6 á 8 porties

| 15 min voorbereiding, 1 uur bakken, 15 min rusten

| facebook, goodfull 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 thl kokosolie
  • 2 granny Smith appels (1 in blokjes, 1 in plakjes)
  • 225 gr quinoa, ongekookt, goed gespoeld
  • 50 gr walnoten, grof gehakt
  • 2 eieren
  • 3 kopjes ongezoete amandelmelk (720 cc)
  • 125 gr appelmoes
  • 110 gr ahorn siroop
  • 1 thl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 1/2 thl gemalen nootmuskaat
  • snufje zout
  • Garnering bij het opdienen:
    • kies wat vers fruit wat je lekker vindt en seizoensgebonden
    • voeg een dot Griekse yoghurt toe of frisse citroenkwark (Optimel)
    • gebruik eigen smaak en keuze…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Smelt in een grote gietijzeren koekenpan (of als je deze niet hebt in een gewone koekenpan) 1 thl kokosolie op middelhoog vuur. 
  3. Voeg de in blokjes gesneden appels toe en laat lichtjes al roerend bakken, ± 5 min. 
  4. Haal de appels uit de koekenpan en leg ze opzij.
  5. Smelt de resterende theelepel kokosolie in de koekenpan, voeg dan de quinoa toe en kook tot deze goed bruin tot hij lekker ruikt, is ± 10 minuten.
  6. Leg de appels terug in de pan, samen met de walnoten. 
  7. Meng alles goed door elkaar, haal de koekenpan van het vuur en laat afkoelen.
  8. Heb je geen gietijzeren koekenpan, giet alles over in een vuurvaste ovenschaal en laat afkoelen
  9. Klop de eieren licht in een middelgrote kom en voeg vervolgens de amandelmelk, appelmoes, ahornsiroop, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout toe. Meng goed door elkaar.
  10. Giet de natte ingrediënten in de koekenpan bij het appel-quinoa-mengsel. 
  11. Schik de gesneden appel bovenop in een decoratief patroon.
  12. Bak gedurende 1 uur, totdat de vloeistof is geabsorbeerd en de quinoa zacht is.
  13. Haal uit de oven en laat minstens 15 minuten afkoelen alvorens te serveren.
  14. TIP: heb je geen gietijzeren pan, gebruik dan een quiche-ovenschaal. Werkt ook prima.

Genieten en eet smakelijk

Voedingswaarde
Energie: 300 Kcal Vetten: 10 gr Koolhydraten: 45 gr
waarvan suikers: 21 gr
Eiwitten: 8 gr Vezels: 5 gr Natrium: 52 mg

 

Categorieën